U bent hier

Blog van Juf Anja

(H)eerlijke boterhammen en fruitbrochetten

De leerlingen van de fairtraderaad van het Maerlantatheneum trakteerde  al de kapoentjes vanmorgen op lekkere  Fairtrade boterhammen. Er werd heel wat af gesmuld. Dankjewel voor dit mooie initiatief!
Om ons fruitproject af te sluiten hebben we  samen met de kindjes van juf Jill fruitbrochetten gemaakt. Dolle pret en weeral  smullen 

Datum: 
dinsdag, 17 oktober, 2017

Alexandra is 4!

Àlexandra werd zondag 4 jaar. Ze trakteerde de klas op lekkere cakesjes en koeken en een leuk feesthoedje.
Dankjewel lieve meid en nog een dikke proficiat !

Datum: 
dinsdag, 17 oktober, 2017

Appelbomen

Na heel wat schilder, prik,kleefwerk zijn onze appelbomen klaar!

Datum: 
dinsdag, 17 oktober, 2017

Project fruit - gezonde voeding

Vorige week zijn we gestart met een nieuw thema nl. thema fruit - gezonde voeding. De kindjes mochten fruit proeven, fruit sorteren, appelboom knutselen, ...

Datum: 
maandag, 9 oktober, 2017

Op stap naar bakkerij Hacke!

Afgelopen dinsdag zijn we naar bakkerij Hacke geweest. Samen met Charlotte (mama van Naud) gingen we op stap. Bij een verjaardagsfeest hoort er natuurlijk taart. De bakker maakte heerlijke slagroomtaart en toonde ons hoe broodjes, pistoletjes en sandwiches worden gemaakt.

Datum: 
maandag, 9 oktober, 2017

Ste(a)m!

Om het thema `Jarig zijn` af te sluiten hebben we een ste(a)m-opdrachtje gedaan. Steam verwijst naar de internationale afkorting voor: Science, Technology, Engineering, Art & Mathematics. 
Als we jarig zijn blazen we de kaarsjes uit. Maar hoe kan je een kaarsje doven zonder te blazen? De kleuters gingen aan de slag met verschillende materialen.

Datum: 
donderdag, 5 oktober, 2017

Jarig zijn

Deze week hebben we taarten gemaakt door stroken af te passen en te meten. De kindjes waren druk bezig met af te passen, te knippen en te plakken!

Datum: 
donderdag, 28 september, 2017

Hiep hiep hoera! Nina is jarig!

Nina was onlangs jarig. We maakten een leuk kroontje voor onze jarige. Verder mocht ze een cadeautje kiezen uit de verjaardagsdoos van juf Anja. 
Na de middag hebben we  Nina haar verjaardag gevierd. Het zingen en dansen konden we niet achterwege laten. Nogmaals gelukkige verjaardag Nina, bedankt voor de heerlijke cupcakes. 

Datum: 
donderdag, 28 september, 2017

Schilderen mijn klasvriendje

We hebben samen met een klasvriendje een schilderwerken gemaakt en moesten daarvoor toch eerst eens goed in de spiegel kijken hoor...
We werken ook rond het getal 2 en moesten in de turnles groepjes maken per 2. Dit werd in de klas verder geoefend!

Datum: 
zondag, 24 september, 2017

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer