U bent hier

Blog van Juf Cindy

Belle Epoque

In de lessen WO leren we over onze gemeente. Een ideaal moment dus om het Belle Epoque centrum een bezoekje te brengen. We kregen een rondleiding in en rond het museum en leerden op deze manier veel bij over Blankenberge. Met dank aan onze lieve gids.

Datum: 
woensdag, 14 november, 2018

Op zoek in de gemeente

Vandaag wandelden we in onze gemeente. We gingen op zoek naar openbare plaatsen en gebouwen en nutsvoorzieningen, zochten naar het juiste adres en leerden woorden kennen als cultureel centrum en transformatorhuisje.

Datum: 
maandag, 5 november, 2018

Meten en omzetten

We oefenen verder met mete, de juiste maateenheid kiezen en maten omzetten.

Datum: 
vrijdag, 26 oktober, 2018

Vlakke figuren

We verdeelden vlakke figuren in verschillende groepen en bekeken en bekeken de eigenschappen van het vierkant en de rechthoek. We leerden ze ook al tekenen met een geodriehoek.

Datum: 
vrijdag, 26 oktober, 2018

Op zoek naar en in boeken van de bib.

Enkele malen in het schooljaar gaan we met de klas boeken ontlenen in de bib. Deze keer kozen we een leesboek en een strip. Maar de juf nam ook een hele stapel weetboeken mee voor een taalopdracht in de klas. We kozen in groep een natuurramp waar we graag meer over willen weten. Aan de hand van het register in de boeken gaan we op zoek naar antwoorden.

Datum: 
dinsdag, 23 oktober, 2018

Actie voeren voor een beter klimaat!!!

Vanmiddag was het dan zo ver. Gewapend met onze spandoeken, genesteld in plastic en met een wasknijper op de neus trokken we al schreeuwend en zingend door de stad. Op de markt stond een journalist ons op te wachten en werd Flynn geïnterviewd!!!
Jullie deden het geweldig! Super om te zien en te horen! Kippenvel!! Trotse juf!!! #maerlantklimaatchallenge

Datum: 
vrijdag, 19 oktober, 2018

De millimeter

We herhaalden de maateenheden en maakten kennis met de millimeter. We leerden m dm cm en mm gebruiken en we leerden precies meten en omzetten.

Datum: 
vrijdag, 19 oktober, 2018

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer