U bent hier

Blog van Juf Veerle

Schimmenspel en spreekoefening

Deze week staat in het teken van het project: "Wat als ... de zon niet meer scheen?". We deden hierover een schimmenspel. 
We gaven onze fantasie de vrije loop en bedachten een oplossing: Hoe zouden we het kunnen oplossen als de zon niet meer scheen? Allerlei ideeën borrelden in ons op, zoals bijvoorbeeld:
- Een nieuwe zon maken
- De oude zon terug aansteken met een aansteker. Sommigen zouden dat met een raket ter plekke gaan doen, anderen zouden vanop de Aarde een lucifer afvoeren naar de zon.
- Ergens in het heelal een andere zon zoeken en naar hier halen

Datum: 
zaterdag, 17 maart, 2018

Project: wat als...de zon niet meer scheen?

We maakten een "vingerwarmertje". Dat is een soort trechter die aan de binnenkant bekleed is met aluminiumfolie. Op een zonnige dag richtten we deze naar de zon en voelden hoe het binnenin het trechtertje warmer werd.
We bestudeerden onze schaduwen en voerden enkele opdrachtjes uit.

Datum: 
woensdag, 14 maart, 2018

Stickertjes verzamelen

We zijn er al een hele tijd mee bezig: stickertjes verzamelen. Voor iedere dag dat we onze fluojas aanhebben, krijgen we één stickertje. Eerst plakten we die op onze verzamelkaarten. Die zijn nu helemaal vol en gelden nu als gratis inkomkaart voor het Serpentarium, de Zoo of Planckendael. Daarna mochten we onze stickertjes kleven op de verzamelposter. Hopelijk winnen we nu de klasuitstap! Maar het allerbelangrijkste is dat we weer veilig de winter zijn doorgekomen! 

Blog foto's: 
Datum: 
vrijdag, 9 maart, 2018

We oefenen de tafel van 10 en 2

We leerden de tafels van 2 en 10! Tafels moet je heel vaak oefenen, dat doen we ook in de klas tijdens hoekenwerk. Binnenkort leren we de andere tafels ook, dus er is nog heel wat werk aan de winkel maar we zijn er helemaal klaar voor!

Datum: 
maandag, 22 januari, 2018

Sinterklaas

De voorbije periode was het wel erg gezellig in de klas. We keken dagelijks naar een aflevering van Dag Sinterklaas. We knutselden onze eigen mijter. We maakten mini-sinterklaasjes en zwarte pietjes uit wc-rolletjes. En we oefenden ons dansje voor het sinterklaasfeest! Daaaaag Sinterklaas en zwarte piet! Tot volgend jaar! 
 

Datum: 
zaterdag, 2 december, 2017

Dag van de jeugdbeweging

Blog foto's: 
Datum: 
vrijdag, 20 oktober, 2017

Naar het toneel

Blog foto's: 
Datum: 
donderdag, 12 oktober, 2017

Naar de bib

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer