U bent hier

Blog van Juf Inge

dag van de jeugdbeweging

20 oktober, dag van de jeugdbeweging. Heel wat kinderen kwamen op school toe in hun outfit van hun favoriete jeugdbeweging.

Blog foto's: 
Datum: 
vrijdag, 20 oktober, 2017

Spiegelingen

Deze week leerden we over spiegelingen. Met behulp van een spiegeltje bekeken we het spiegelbeeld en vertelden hoe die eruit zagen.

Datum: 
vrijdag, 20 oktober, 2017

Is onze bruine stift wel echt bruin?

Vandaad deden we een proefje. We onderzochten of onze bruine stift wel echt bruin is. Voor het proefje hadden we nodig: een beker met water, een bruine stift en een koffiefilter. We plaatsten een bruine stip op de koffiefilter en plaatsten de filter in de beker met water. Tot onze verbazing zagen we dat de filter water opzoog en helemaal nat werd. In de bruine stip verschenen allerlei kleuren zoals geel, oranje, rood en zelfs blauw en groen.

Datum: 
donderdag, 5 oktober, 2017

1, 2, 3...ster

Dit jaar doen we vaak yoga, in de klas of in de turnles. Tijdens deze les spelen we het spelletje 1, 2, 3 ...ster i.p.v. 1, 2, 3... piano. A.d.h.v. dit supertof spelletje leren we de sterhouding. 

Datum: 
dinsdag, 3 oktober, 2017

werken met de rekendoos

Er is een tijd van plezier maken en er is een tijd van werken. Ook bij ons wordt er hard gewerkt. In deze rekenles werken we met de rekendoos.

Datum: 
dinsdag, 3 oktober, 2017

Eventjes voorstellen: de gekke bende van 2A!

Na één week back 2 school, beginnen we er allemaal alweer wat aan te wennen! De juf en de leerlingen uit 2A zien het alvast zitten! We gaan ervoor!!!!!

Blog foto's: 
Datum: 
zaterdag, 9 september, 2017

Naar de kinderboerderij De Zeven Torentjes

Vandaag gingen we een bezoek brengen aan de kinderboerderij in Assebroek: de Zeven Torentjes. We kregen er een rondleiding en maakten kennis met de dieren van de boerderij: geiten, schapen, konijnen, een koe met haar kalf, een paard en een ezel, kippen, eenden en zelfs bijen. In de nammidag speelden we een boerderij spelen waarbij we spelenderwijs allerlei dingen leerden over de boerderij. Tussenin genoten we van het toffe speelplein. Wat een superheerlijke dag! 

Datum: 
donderdag, 4 mei, 2017

STEAM-activiteit: cocktails maken

Deze week deden we terug een STEAM-activiteit: we mochten experimenteren in het maken van cocktails. Wat was dat plezant en ook heel lekker!

Datum: 
donderdag, 4 mei, 2017

Sportsterrendag!

Op donderdag 27 april namen we deel aan de Sportsterrendag! Daarvoor werden we uitgenodigd in BlOSO om er deel te nemen aan allerlei activiteiten. Het was een sportieve en leuke dag.

Datum: 
donderdag, 4 mei, 2017

STEAM-lesje: doorlaatbaarheid grondsoorten

Vandaag gingen we te werk als echte onderzoekers. We gingen de doorlaatbaarheid van verschillende grondsoorten na. Welke laat het snelst water door en welke de minst snelste. Dit deden we om te weten uit welke materie dijksoorten het best bestaan. We onderzochten 4 grondsoorten: grote keien, kleine keien, zand en klei. Al gauw merkten we dat de keien het snelst water doorlieten, het zand liet al minder snel water door en bij de klei verliep het het traagst. Besluit: een dijk wordt het best opgebouwd uit zand en klei. 

Datum: 
dinsdag, 25 april, 2017

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer