U bent hier

Blog van Juf Inge

Wat als er 24 uur geen stroom was

Deze week is er op school het project "Wat als er 24 uur geen stroom was". Alles staat dus in het teken van elektriciteit. Daarom deden we enkele proefjes rond elektriciteit met ballonnen. We waren allemaal verbaasd hoeveel stroom er op een ballon kon zitten nadat we hem tegen onze trui hebben gewreven.

Datum: 
maandag, 1 april, 2019

Auteurlezing: Pieter Gaudesaboos

Een tijdje geleden werden we uitgenodigd in de bib. Pieter Gaudesaboos was er aanwezig. Hij is een auteur van allerlei speciale kinderboeken. Pieter kan naast schrijven ook heel prachtig tekenen. We mochten samen met hem een boekje maken.

Datum: 
maandag, 1 april, 2019

Bednet

Onlangs mochten we in onze Pyjama naar school komen ten voordele van Bednet. Eens iets anders, maar heel fijn!

Blog foto's: 
Datum: 
maandag, 1 april, 2019

techniek: een lesje met Lego

Dankzij de steun van alle ouders, grootouders, familie en vrienden tijdens onze pannenkoekenverkoop, tuinfeest, carnavalfeest, tombola,... hebben we met de school een Legocollectie kunnen aankopen. Deze is bedoeld om allerlei technieklesje en proefjes mee te doen. Laatst hebben we voor de eerste keer met Lego gewerkt. De opdracht was een windmolen en een tol maken. Het was een superleuke en boeiende les!

Datum: 
maandag, 1 april, 2019

Voorleesmoment in de bib

Vandaag werden we uitgenodigd in de bib om te luisteren naar een verhaaltje dat werd voorgelezen door 2 oma's. Het was een spannend en ook een grappig verhaaltje over een spook dat graag windjes laat. Hihihi...

Datum: 
dinsdag, 6 november, 2018

Halloween

Voor de herfstvakantie vierden we halloween op school. We verkleedden ons in allerlei  griezels. In klas leerden we ook een grappige heksenliedje waarbij we zelf een toneelstukje mochten verzinnen.

Datum: 
dinsdag, 6 november, 2018

Toneel

Op maandagnamiddag genieten we van een toneelstuk waarbij een spannend verhaal wordt verteld over ridders en draken.

Datum: 
maandag, 15 oktober, 2018

werken met lego

Op vrijdagnamiddag werkten we met lego. De opdracht was om een afvalruimer te ontwerpen voor op land of in de zee. Iedereen was zeer geconcentreerd bezig. Het was nog nooit zo stil geweest in klas hihi.

Datum: 
vrijdag, 12 oktober, 2018

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer