U bent hier

Blog van Juf Lynn

STEAM: werken met Lego education

Vandaag bouwden we een hefboom en een systeem met katrollen uit Lego. We leerden eerst wat een hefboom en een katrol nu precies zijn en waarvoor we deze handige uitvindingen kunnen gebruiken. Na de uitleg mochten we zelf aan de slag met de bouwdozen van Lego education. De leerlingen hebben heel wat geleerd uit deze les. Zo leerden ze een schaal correct lezen, plan volgen, werken in groep,... De leerlingen vonden het alvast een leuke les en kijken al uit naar de volgende!

Datum: 
maandag, 18 februari, 2019

Initiatie biljart

Vandaag brachten we een bezoek op de kampioenschappen multisiciplines van België in het casino van Blankenberge. We kregen de kans om kennis te maken met carambolebiljart. Eerst kregen we een woordje uitleg over de tafel, de keu en diverse soorten biljartballen. Vervolgens mochten we achter de schermen van het kampioenschap een kijkje nemen. Zo konden we waarnemen hoe de beelden geselecteerd werden voor de uitzending op televisie, wie de stand noteerde,... Vervolgens mochten we een kijkje nemen in de wedstrijdzaal. Om af te sluiten mochten we zelf een aantal spelletjes bijart spelen. 

Datum: 
donderdag, 10 januari, 2019

Professor STEAM

Professor STEAM had een moeilijke opdracht voor ons. Hij vroeg om een appelsloopkraan te maken. Een wat ? Ja, een appelsloopkraan. Deze moest voldoen aan een aantal specifieke voorwaarden. Geen evidente opdracht maar door samen te werken slaagden de leerlingen er perfect in om de opdracht tot een goed einde te brengen!

Datum: 
donderdag, 10 januari, 2019

Programmeren in de bib

Op dinsdag 23 oktober 2018 leerden we programmeren. We trokken hiervoor met onze klas naar de bib. Eerst leerden we heel wat over programmeren en de drone daarna mochten we zelf aan de slag. 

Datum: 
dinsdag, 23 oktober, 2018

Fietsexamen

Op dinsdag 31 mei namen de leerlingen van het zesde leerjaar van basisscholen  Zilvermeeuw en d'Oefenschool deel aan Het Grote Fietsexamen.
Dit examen werd in samenwerking met de stad Blankenberge en de preventiedienst georganiseerd. De leerlingen fietsten individueel een parcours doorheen Blankenberge. Op dit parcours stonden verschillende controleurs, o.a. enkele ouders, die de fiets- en verkeersvaardigheden observeerden en quoteerden. 
De burgemeester kwam de leerlingen aanmoedigen bij de start.
Een geslaagde activiteit!

Datum: 
dinsdag, 31 mei, 2016

Er is er één jarig hoera hoera !!!

Gefeliciteerd met je verjaardag Damiaan !

Blog foto's: 
Datum: 
vrijdag, 22 april, 2016

Danone Nations Cup

Onder het motto sporten is gezond gingen we dinsdag sporten in het Bloso centrum te Brugge. De Danone Nations Cup zorgde voor tal van activiteiten met de bal. Samen met de klas van juf Fabienne hadden we een erg leuke namiddag.

Datum: 
dinsdag, 19 april, 2016

Fietsparcours

Naar aanleiding van het fietsexamen kregen we de kans om te oefenen op het fietsparcours. Eerst kregen de leerlingen een woordje uitleg over de verkeersborden, vervolgens mochten ze zelf op het parcours aan de slag. De agenten keken goed na of iedereen zich aan de verkeersregels kon houden. Mauro, Orayan en Jared werden de drie klaswinnaars die op 11 mei het mogen opnemen tegen de andere klassen uit de regio. Alvast een dikke proficiat jongens !

Datum: 
woensdag, 20 april, 2016

Project week van de zee: bezoek aan de haven van Zeebrugge

Op donderdag 21 april 2016 brachten we een bezoek aan de haven van Zeebrugge. Eerst namen we een kijkje in het Zeestation waar we tal van foto's konden bekijken en waar we op het terras een prachtig zicht hadden op de haven. Van het Zeestation ging het richting PSA, een bedrijf in de haven van Zeebrugge. We kregen tijdens deze voormiddag een extra woordje uitleg van mijneer Karel ( papa van Lore).

Datum: 
donderdag, 21 april, 2016

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer